Pàgines

dijous, 9 d’octubre del 2014

Macbeth - Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi


William Shakespeare va escriure Macbeth, una història plena de traïció i d’engany, de venjances amb final tràgic; de morts i bogeries; de bruixes que diuen profecies...Al músic Giuseppe Verdi li va agradar l’argument que va escriure Shakespeare i el va adaptar per a ser cantat i interpretat en una òpera.
Amb una mica d’imaginació ens traslladarem a Escòcia, l’any 1040. Macbeth és un important general del Rei d’Escòcia. En un bosc encantat, escolta la profecia d’unes bruixes que prediuen el futur del Rei: Che faceste? Dite su! Macbeth coneix un secret d’estat molt important: les bruixes anuncien que el Rei morirà i ell ocuparà el seu tro.
Amb l’ajuda de la seva esposa, maten el Rei d’Escòcia i a tots els súbdits que s’interposen al brutal acte. Aquest assassinat serà l’inici d’un final tràgic que acabarà amb la vida del general Macbeth i la seva esposa.


Amb la representació operística, en una versió del Liceu:


En versió concert, amb cor i orquestra:





En el cor de bruixes de Macbeth del compositor Giuseppe escoltarem el conjunt de les veus femenines del cor: sopranos, mezzosopranos i contralts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada